Почивка в Мексико

Една невероятна почивка в Мексико

Мексико, разположено в сърцето на Централна Америка, е земя на удивителна красота, богата история и културно разнообразие. От древни пирамиди до плажен рай и традиционна мексиканска кухня, тази дестинация предлага несравнимо пътешествие в миналото и съвремието. Мексико е изключително интересна страна за провеждане на екскурзия.

Никъде другаде по света няма да намерите такова голямо разнообразие на необичайни култури, както тук. Улиците във всички градове и курорти са изключително колоритни. Населението обича всякакви фестивали и карнавали и определено си личи, че местните знаят как да се наслаждават на живота. Това определено е една дестинация, която ще запали желанието за забавление във всеки. Сега е моментът да разгледате всички наши оферти за почивка в Мексико.

Пирамидите на Теотиуакан, Чичен Ица и Паленке предоставят уникална възможност да се потопите в археологическото богатство на страната.

Почивка и екскурзия в Мексико

Градовете на Мексико пленяват със своите красиви площади и традиционна архитектура. Мексико Сити, столицата, е оживен и космополитен център, който предлага исторически забележителности, модерни галерии и неповторима култура.

Делфинът е смятан за полу-свещенно животно, носещо късмет. Почти всяка мексиканска жена има поне едни обици или колие с делфин. Интересното в съвременният мексиканец е, че е хармонизирал душата си да приема и трите вярвания едновременно.

Древната архитектура на пирамидите в Мексико е уникална. Повечето от тях са строени под такъв ъгъл, че когато слънцето изгрява, лъчите му слизат стъпало по стъпало, сякаш слиза невидимо създание от огън. Това е богът Кетцалкоатъл (или Кулулан) – пернатата змия, върховният бог.

Сред забележителностите, които трябва да посетите, са водопадите на Чиапас, град Сан Луис Потоси, Медният каньон в Чихуахуа, най-високата планина в Мексико Пико де Орисаба, спящият вулкан Изтачиуатъл и все още активният Попокатепетъл. Освен тези приказни места, трябва да знаете, че едни от най-милите хора на света са мексиканците. Не е случаен фактът, че около 40 млн. души всяка година посещават тази територия.

Посетете Каньонът Сумидеро, който е дълбок естествен каньон, разположен северно от град Чиапа де Корзо в щата Чиапас, в южната част на Мексико. Посетете крайбрежния град Кайкун, който е разположен в Юкатанския полуостров, в район, известен още като Мексиканските Кариби, на разстояние 1700 км от град Мексико.Направете си почивка в курортния град Плая дел Кармен, който е красив град на брега на Карибско море, предлагащ прекрасни плажове, магазини и ресторанти.

Екскурзия Мексико природа

Мексико не е само земя на древни пирамиди, но и на зашеметяващи плажове. Карибското крайбрежие предлага плажове с бял пясък и тюркоазени води. Ривиера Мая и Канкун са известни дестинации, предоставящи перфектната комбинация от релаксация и приключение.

Мексиканската култура е богата на традиции, фолклор и цветни празници. Денят на мъртвите (Dia de los Muertos) е уникален опит, който предоставя възможност да се научите за мексиканската обичайна търговия и уважение към предците.

Кухнята на Мексико е празник за сетивата. От традиционните тамалес и текилите до известните такос и гуакамолето, мексиканската храна е разнообразна и вдъхновяваща. Посещение в местен ресторант или уличен щанд ще ви предложи истинско гурме изживяване.

Мексико предлага богатство от природни красоти.

Мексико е пътешествие в свят от древна история, красиви пейзажи и топла гостоприемност. Съчетанието от плажове, археологически обекти, фолклор и кулинарни изкушения прави този южноамерикански рай една от най-заразителните и вълнуващи дестинации в света. Независимо дали сте приключенец, исторически ентусиаст или просто обичате красиви места, Мексико има нещо за вас. Направете си почивка в Мексико за 2024 г. и ще останете с незабравим спомен за цял живот.

А сега можете да разгледате и офертите ни за Куба.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button