Почивка в Тоскана

Една прекрасна почивка в Тоскана

Тоскана, известна със своите винени лозя, красиви пейзажи и богата култура, предоставя на посетителите си уникално съчетание от естетика и история. Този италиански регион, пропит със средиземноморска атмосфера, е идеалната дестинация за една незабравима  екскурзия или почивка в Тоскана с туристическа агенция като „Тюркоаз Дриймс“.

Туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ предоставя перфектната възможност за почитателите на красивото да изживеят Тоскана по най-добрия начин. С нашите ексклузивни екскурзии, посетителите могат да се насладят на историческите улици на Флоренция и да се потопят в приказния свят на Сиена.

Тоскана е административен регион на Италия. Тоскана е един от най-важните италиански региони заради своето историческо, художествено, икономическо и културно наследство.

Намира се в Централна Италия и граничи на северозапад с Лигурия, на север с Емилия-Романя, на изток с Марке и Умбрия и на юг с Лацио. Има брегова ивица на Лигурско море- от Карара до Пьомбино и на Тиренско море- от Пьомбино до границата с Лацио.

Регионалната столица е Флоренция, която е най-големият град и най-важен исторически, художествен и икономическо-административен център; другите градове са: Арецо, Гросето, Ливорно, Лука, Маса, Карара, Пиза, Пистоя, Прато и Сиена. 

До 1859 г. е независима държава. След това става част от Сардинското кралство, после от кралство Италия и днес – от република Италия.

По-голямата част от тосканската територия е хълмиста (66,5%), останалата част е заета от равнини (8,4%) и планински масиви (25,1%).

Тоскана, която граничи с Лигурско море на северозапад и с Тиренско море на югозапад, има различни видове брегове. По-голямата част са ниски и песъчливи, с изключение на няколко възвишения на юг (южно от Ливорно, Таламоне и Арджентарио).

Тосканският архипелаг се състои от седем големи и няколко малки острова и много на брой малки скали. Главният остров е Елба който е заобиколен от Лигурско море на север, Корсиканския пролив на запад, Тиренско море на юг и пролива на Пиомбино на изток. Бреговете на острова са осеяни с малки плажове. На север от Елба, между Корсиканския пролив и Лигурско море, се намират островите Капрая и Горгона, които имат силно насечена брегова ивица. На юг от Елба се намират островите Пианоза, изцяло равнинни и с песъчливи брегове, Монтекристо– с високи и насечени брегове, Джильо с високи брегове, освен няколкото малки плажа, и Джанутри– с много скали.

Климат:

Климатът в Тоскана е средиземноморски, който се характеризира с умерени и влажни зими, както и горещи и сухи лета. 

  • Зими: Зимите в Тоскана са умерени, с меки температури и рядко влошаващи се условия. Средните температури през деня в района обикновено са в интервала от 10 до 15 градуса Целзий (50-59 градуса по Фаренхайт), като нощите могат да бъдат по-студени.
  • Лета: Летата в Тоскана са горещи и сухи. Температурите през летните месеци често надхвърлят 30 градуса Целзий (86 градуса по Фаренхайт) и понякога могат да достигнат до 35-40 градуса Целзий (95-104 градуса по Фаренхайт). Лятото е период с минимално количество валежи и много слънце.
  • Пролет и есен: Пролетта и есента са приятни, с умерени температури и по-малко туристи. Тези сезони предоставят отлични условия за посещение на Тоскана, когато природата е в разцвет, а температурите са комфортни.
  • Морски температури: Тоскана има Средиземно море на свои брегове, и температурите на морето са приятни през летните месеци. Обикновено те се задържат в интервала между 20 и 25 градуса Целзий (68-77 градуса по Фаренхайт), което прави морето подходящо за къпане.

Какво ще ви предложи една почивка в Тоскана?

Тоскана – земя на благородства, изобилие и вечна красота, едно от най-омагьосаните места в света. Намираща се в централната част на Италия, Тоскана се отличава с изключителна комбинация от историческо наследство, изкуство, вино, кулинарни изкушения и природни красоти.

Тоскана предлага изумителни пейзажи с винени лозя, маслинови градини и златисти поля. Регионът е идеален за пешеходни разходки и велосипедни турове, предоставяйки възможност за откриване на отдалечени селца, замъци и естествени чудеса.

Тоскана, предоставя на своите посетители уникално съчетание от история, изкуство, вкус и природа. Нейният богат културен контекст и вълнуващи пейзажи правят този италиански регион един от най-привлекателните в света, привличайки хора от целия свят, които искат да се потопят в атмосферата на този райски кът.

Тоскана е огромен регион и има наистина много места, които могат да бъдат видяни.

Столицата на Тоскана и люлката на ренесанса- Флоренция е средище на някои от най-изтъкнатите имена в историята на изкуството и дом на изискани кулинарни традиции. Флоренция определено е град, в който можете да прекарате седмици и пак да не видите всичко. Годишно, милиони туристи се стичат към Флоренция, за да се потопят в нейната култура и атмосфера. Градът често е домакин на културни събития, изложби и фестивали, които оживяват улиците и площадите му и е задалжителна дестинаци по време на вашата почивка в Тоскана.

Флоренция е обичана от света с изключителните си музеи, катедрали, галерии и архитектурни бижута.

Обиколката на Тоскана си има своя задължителен град за посещение и това е Сиена! С непокътнатото си средновековно очарование и величествени образци на изкуството, Сиена е град, който просто ви завладява! Лутане из тесни лабиринти от криволичещи улици, спиращи дъха гледки, вкусна храна, добро вино и излежаване под звездите на централния площад del Campo са само част от нещата, които може да ви се случат!

Намира се в сърцето на Тоскана, Сиена е идеален за вас, ако обичате историята и културата. Ще имате възможност за “пътуване” назад във времето, за да съпреживеете средновековна традиция и обстановка.

Сан Джиминяно е спирка, която задължително трябва да включите в списъка си, ако планирате пътешествие из Тоскана. Известен като „Средновековният Манхатън“ или още като „Градът на кулите“, старият град очарова всичките си посетители със своята средновековна атмосфера, красиви улички и безкрайно красиви гледки. Градът е и място, на което може да се насладите на традиционна тосканска кухня, да опитате от най-доброто джелато в света, както и да дегустирате най-известното бяло вино в региона – Вернача (Vernaccia di San Gimignano).

Пиза е град в регион Тоскана, Централна Италия, който също си заслужава да се посети. Населението му е приблизително 88 хил. души. Въпреки че градът е изключително популярен с Наклонената кула, в Пиза има повече от 20 исторически църкви, дворци, средновековни места и няколко моста над река Арно. През XII-XIIIв. Пиза е център на държава с търговски интереси в цялото Средиземноморие. През този период е построена известната Наклонена кула. Тя представлява камбанария и е част от цял религиозен комплекс. Счита се за чудо на архитектурата.

Съчетанието от природа, вино, гастрономия и култура прави Тоскана едно от най-привлекателните места за посещение в света. Ако желаете да се потопите в атмосферата на италианската идилия и да се оставите завладени от нейната красота, Тоскана е вашият дестинационен избор. Не се чудете, а си направете една заслужена почивка в Тоскана 2024 г. За едно незабравимо изживяване нашата туристическа агенция ,,Тюркоаз Дриймс“ще се погрижи да разгледате едни от най-красивите места в Тоскана и ви гарантира една незабравима почивка в Тоскана.

Можете също да разгледате офертите ни за ВенецияРим, Сицилия , Сардиния и Флоренция.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button