Почивка в Мадагаскар

На една неповторима почивка в Мадагаскар

Мадагаскар, известен с уникалната си природа и богатство от екзотични видове, представлява съвършена дестинация за тези, които търсят приключение и разнообразие през 2024 г.. Нашата туристическа агенция ,,Тюркоаз Дриймс“ предлага незабравими екскурзии и почивка в Мадагаскар, този красив остров.

Незабравима почивка в Мадагаскар

Република Мадагаска̀р е островна държава в Индийския океан, край югоизточния бряг на Африка. Тя включва остров Мадагаскар, четвъртият по големина остров в света, както и множество малки периферни острови. След праисторическото разделяне на свръхконтинента Гондвана, преди 88 милиона години, Мадагаскар се откъсва от Индийския субконтинент, след което флората и фауната му се развиват в относителна изолация. В резултат на това има изключително биоразнообразие и над 90% от дивия живот на острова не се среща другаде по света.

Страната има площ 587 040 km² и е разположена в западната част на Индийския океан, на остров Мадагаскар и прилежащите му малки острови (Нуси Бе, Нози Бураха, Сент Мари и др.) на около 400 km от крайбрежието на Африка. Бреговата му линия е с дължина 5080 km. Островът е част от Африканската платформа.

През цялата източна част се простират Централните планини с височина 800 – 1500 m, с отделни масиви – Царатанана (с най-висока точка в страната – връх Марумукутру – 2876 m). Централните планини се спускат стръмно на изток към океана, а по дължина на крайбрежието е разположена тясна низина (20 – 30 km). Западната част на острова е заета от високи равнини с височина от 500 до 1000 m.

Климатът в Мадагаскар е тропичен, на северозапад – субекваториален. Средните месечни температури в равнините са от 20 – 26 °C, валежи – над 3000 mm. В централните планини средните месечни температури са 13 – 23 °C, валежи – 1000 – 1500 mm, като на запад намаляват до 500 – 600 mm. Страната има гъста речна мрежа и пълноводни реки – Суфия, Бецибука, Мангуки. Горите заемат 15% от територията на Мадагаскар, разпространени са и вторичните савани с баобаби и палми.

Столицата на Мадагаскар е Антананариву – най-големият и динамичен град,както и най-високо разположената островна столица.

Лемури в Мадагаскар почивка

Остров Мадагаскар е известен още като „Островът на лемурите“. Тук живеят над 36 вида лемури, като някои от тях не се срещат никъде другаде по света. От елегантната и пъргава разновидност с дълга раирана опашка до мишия лемур (лемур джудже), чиято големина (колкото човешка длан) го прави най-малкия примат на света. Раираноопашатите лемури са една от няколкото разновидности на това животно, защитени и изследвани от учените в частния резерват „Беренти“ в най-южната част на Мадагаскар – може би най-популярният и посещаван от туристи природен парк в страната.

Повечето от тези животни са активни през нощта, откъдето идва и името им (което на латински означава „дух“). Готови ли сте за среща с тях по време на вашата почивка в Мадагаскар?

Остров Нуси Бе е най-големият и оживен туристически курорт, разположен на отделен малък остров северно от бреговете на Мадагаскар. Тропическият му климат и удобно местоположение, го превръщат във великолепна плажна дестинация, след дълги обиколки из Мадагаскар. На местен език името му означава „голям остров“. 

В Мадагаскар има множество етнически групи, като всяка от тях си има своите традиции, музика и танци. Посещението на различни културни събития или фестивали по време на почивката, може да бъде едно незабравимо преживяване. От пустинните пейзажи до тропическите дъждовни гори и вулканичните планини, Мадагаскар предлага разнообразие от природни красоти, които очароват всеки посетител.

Мадагаскар има своя собствена версия на американския Гранд Каньон: Национален парк Исало. Покривайки повече от 800 км2 на юг, преди милиони години това чудо е било под морето, а днес е най-посещаваният парк в страната с повече от 30 000 посетители годишно. Цяла седмица може да не е достатъчна, за да видите всичко, но се наслаждавайте на престоя си, независимо колко дълго сте на почивка в Мадагаскар.

Почивка и екскурзия до Мадагаскар

Мадагаскарската кухня е разнообразна и вдъхновена от смесицата на културите, които са обитавали острова. Рибата и морските дарове заемат важно място в менютата.

В най-голямия резерват в МадагаскарЦинги де Бемараха (Tsingy de Bemaraha), могат да се открият и множество минерални извори. Езерото Алаотра (Alaotra) е най-голямото езеро в Мадагаскар, разположено в провинция Toamasina, в северното централно плато. Алаотра е обявено за влажна зона с международно значение и е изключително важно, но и застрашено местообитание на водолюбиви птици. Сред останалите големи и красиви езера в Мадагаскар са Иотри, Кинкони (Lake Ihotry, Lake Kinkony), вулканичното Lake Tritriva и др.

Национален парк Раномафана – един от най-известните и най-значими природни паркове в Мадагаскар. Представлява планина с тропическа растителност и голямо разнообразие от орхидеи. Мадагаскар е богат на природни ресурси и е дом на някои от най-разнообразните и уникални видове на планетата. Националните паркове като Андасибе и Захамена предоставят възможност за срещи с лемури, мистични хамелеони и други рядки животински видове. Плажовете на Мадагаскар привличат с пясъци в различни нюанси, от златисто до розово, и кристално чисти води.

Какво би излекувало душата Ви повече, от почивка на спокоен плаж далеч от дома? Пред изумрудените води, предлагащи зашеметяващи гледки по залез слънце, югозападната част на Мадагаскар се превръща в една от най-добрите дестинации на страната за туристи. Тези места са идеални за всеки важен житейски момент – предложение за сватба или като дестинация за меден месец. Не пропускайте момента да се възползвате от една незабравима почивка в Мадагаскар 2024г..

С ,,Тюркоаз Дриймс“ ще изживеете истинско приключение в Мадагаскар. Очакваме ви да откриете красотата и всички забележителни места на Мадагаскар, където природата среща приключението! Доверете се на нашата туристическа агенция ,,Тюркоаз Дриймс“, за да бъде преживяването ви още по-вълшебно.

А сега можете да разгледате и други наши офери за почивка в Египет, Мавриций, Сейшели, Тунис, Занзибар, Кения, Мароко и още много!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button