Почивка в Римини

Една перфектна почивка в Римини

Италианският бряг е дом на множество перли, а Римини със своите бели пясъци, топло море и богата история се нарежда като една от най-привлекателните дестинации за почивка и екскурзия в Италия. Туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ ви предлага уникална възможност да откриете всичко, което Римини има да предложи, в едно незабравимо пътешествие.

Рѝмини е град и община в региона Емилия-Романя, и столица на едноименната провинция Римини. Намира се на Адриатическото крайбрежие и има население от 149 211 души (1 януари 2023). Римини е може би най-известният курорт на италианската Адриатическа Ривиера.

Част от забележителностите на града са катедралата Tempio Malatestiano (построена през XIII век в готически стил, по-късно е преправена и не е довършена до днес), арката на Август (построена през 27 г. пр.н.е., с височина 9,92 м и широчина 8,45 м), моста на Тиберий (изграден е от камък и съдържа пет арки и много масивни колони), амфитеатъра (построен е през II век и е пригоден за над 15 000 зрители), замъка Сисмондо (започнат през 1437 г., като строенето му продължава 15 години, по-късно е използван като затвор) и площада Кавур.

Има също и множество църкви. Това са само част от неустоимите дестинации за вашата почивка в Римини.

Климат:

  • Лета (юни – септември): Летата в Римини са топли и сухи. Средните максимални температури са обикновено между 28°C и 32°C, като лятото може да бъде доста горещо. Морската вода през този период също е топла и приятна за къпане.
  • Пролет и есен (април – май и октомври – ноември): Пролетта и есента в Римини са умерено топли. Средните температури в този период са обикновено между 15°C и 25°C. Това е подходящо време за посещение, особено ако предпочитате по-спокойни условия и по-меко време.
  • Зима (декември – февруари): Зимата в Римини е мека и влажна. Средните температури са обикновено между 5°C и 12°C. Въпреки че рядко вали сняг, зимните месеци могат да бъдат по-хладни, особено през нощта.

Какво ще ви предложи тази почивка в Римини?

Старият град Римини е най-ценният в културен и исторически смисъл обект. Все пак обаче миналото напомня за себе си на всяка крачка и човек не може да не се удиви и да поспре за минута да погледа величествените архитектурни творения, пръснати къде ли не из града. Римини е известен и с прекрасните си плажове, които привличат туристи от цял свят. Тук можете да се насладите на слънцето и топлите води на Адриатическо море.

Плажните заведения предлагат уют и разнообразни водни спортове, които ще задоволят както почитателите на екстремни атракции, така и тези, които търсят спокойствие, затова почивка в Римини е една много атрактивна оферта.

Италианската кухня е световноизвестна, и Римини не прави изключение. Градът предлага на посетителите изискани ресторанти, където могат да се насладят на традиционни италиански ястия. Опитайте се за местни деликатеси като „паста алла болонезе“ и „прошуто“, съчетани с отлични вина от региона.

Римини е известен с богатата си оферта за забавления и нощен живот. Този град, който никога не спи, предлага безброй възможности за забавление след залез слънце. Дискотеки, барове и клубове на плажа оживяват през вечерта, като предоставят незабравими моменти за всеки почитател на нощния живот.

През цялата година, Римини е домакин на разнообразни събития и фестивали. От традиционни фолклорни празници до музикални и спортни мероприятия, градът привлича посетители с разнообразието на своите прояви.

Забележителности:

Мостът на Тибериий (Ponte di Tiberio)

Един от символите на Римини е внушителният Мост на Тиберий, създаден през 14-та година от римския император Август и завършен при наследника му Тиберий. Мостът свързва центъра на града със средновековния район Борго Сан Джулиано и се издига над река Маречия. Изграден от камък, архитектурата му впечатлява с петте си арки, поддържани от масивни колони. От построяването си, той е устоял на всички вражески атаки, а през XVIII в. му е направена реконструкция.

Интересното е, че за сметка на моста, с времето реката е променила течението си и сега под моста тече малък канал, който се влива в самата река. Днес този мост се използва като главна пътна артерия, защото води на север към двата главни пътя Виа Емилия и Виа Понтика.

Храм Малатеста (Tempio Malatestiano)

Местните жители смятат Храма Малатеста за главен в града и това не е изненадващо, защото размерите му са впечатляващи. Голяма ценност на храма е стенопис на италианския художник Пиеро дела Франческа. Тази и други стенописи, както бронзови и мраморни скулптури, могат да се видят в камбанарията на храма. За строителен материал при строежа на храма са използвали бял камък, а фасадата на сградата е украсена с мрамор и скулптури от 14-ти век.

Замъкът на Сизмондо

Този замък се извисява на входа на историческия градски център. Основите му са положени върху останките на древни римски твърдини, а строежът му започва при Сигизмондо Малатеста и продължава около 9 години – от 1437 г. до 1446 г., върху останките на древни римски твърдини. Издигането на замъка на Сизмондо не е случайно. На неговите плещи падат няколко изключително важни задачи – да бъде защитна крепост, да разказва за престижа на епохата си и по-късно – да изиграе ролята на затвор.

Къщата на хирурга

Много интересно място се нарича „къщата на хирурга“. Тази къща е наречена така по причина. Вътре е открита най-голямата колекция от древни хирургически инструменти.

Първоначално се смяташе, че това е дом на богат гражданин, но сега по-популярната версия е, че това е щабквартирата на римския легион, разположен в Римини.

Place Cavour 

Главният площад на града, се намира в близост до пристанището. Това е било мястото на всички важни събития в града. На площада се намира дворецът Гарампи, в който в момента работи градската администрация.

Статуята изобразява папа Павел V. В близост се намира общинския фонтан „Дьо Пиня”.

Римини предоставя изключително богат и многообразен опит на своите посетители. Без значение дали сте фен на историята, плажа, добрата храна или веселието през нощта, този италиански  град ще ви очарова със своите красоти и гостоприемство. Направете си почивка в Римини 2024 г. и се насладете на уникалната комбинация от италиански шарм и съвременно разнообразие. Една екскурзия до Римини не е никак излишна. Италия има винаги с какво да ви очарова.

Можете също да разгледате офертите ни за ВенецияРим, Сицилия , Тоскана и Флоренция.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button