Почивка в Рим

Една неповторима почивка в Рим

Рим, столицата на Италия, е един от най-значимите градове в света с богата история, изкуство и култура. Място, което привлича хиляди туристи всеки година, Рим е идеалната дестинация за една незабравима почивка или екскурзия. С тази цел, туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ предлага уникални пътешествия и почивка в Рим, които ще ви потопят в магията на вечния град. Нашата туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ ви предлага персонализирани и иновативни пътешествия, които гарантират, че всяка почивка в Рим ще бъде уникална. Експертни туроператори с дългогодишен опит в индустрията са подготвили пътеводител с изключителни дестинации и преживявания.

Рим не е просто град, а историческо богатство, което ви пренася във времето на древния Рим, в епохата на Ренесанса и в съвременната италианска елегантност. Всяка улица, площад или забележителност разказва своята история, предоставяйки на посетителите уникален поглед върху богатото наследство на града.

Рим е столицата на Италия и област Лацио. Разположен е на реките Тибър и Аниене. Бил е столица на Римската империя, най-могъщата, голяма и най-дълго просъществувалата империя в класическата западна цивилизация. 

Рим е най-големият град в Италия и един от най-големите европейски градове с площ от 1287,36 кв. км. Предградията му достигат до Тиренско море. В границите на града населението е 2,8 милиона жители (към 31 декември 2019 г.); почти 4,4 милиона живеят в района на Рим.

Климат:

Рим има средиземноморски климат с хладни и влажни зими и топли и сухи лета. Средногодишната дневна температура е над 20 °C, а средногодишната нощна температура е около 10 °C. Снеговалежите са редки. Средната влажност на въздуха е 75%. Температурата на водата варира от 13 °C през февруари до 24 °C през август.

Какво ще ви предложи тази почивка в Рим?

Историческият център на града е част от културното наследство на ЮНЕСКО с прелестните си дворци, древноримски руини, изящни статуи и базилики на хиляди години.

Рим, столицата на Италия и един от най-значимите исторически градове в света, е място, което е претъпкано с богата култура, антична история и архитектурна красота. Този Вечен Град има дълбоки корени, простиращи се хиляди години назад, и е бил център на една от най-могъчните империи в историята – Римската империя.

Основан на седемте хълма през VIII век пр.н.е., Рим стана един от най значимите градове в историята. Легендата разказва за близнаците Ромул и Рем, които се състезавали за управлението на новосъздадения град. Ромул победи и наименува града по своето име – Рим.

Римската република беше установена през 509 г. пр.н.е., а след нея последва Римската империя през 27 г. пр.н.е. Градът претърпява периоди на разцвет и упадък, като в неговите улици се развиват събития, които оформят историята на Западната цивилизация.

Римската архитектура е символ на величието и инженерния талант на древните римляни. Колизеумът, Форум Романум, Пантеона и Акведуктите са само част от великолепните постижения, които внесоха значителен принос в развитието на архитектурата и са задължителни дестинации по време на вашата почивка в Рим. Колизеумът, например, беше изграден през 1 век след Христа и може да похвали с вместимост от над 50 000 зрители.

Римската култура включва богатство от изкуства, литература и философия. Времето на Ренесанса през 14-ти и 17-ти век съживи интереса към античната римска култура, като художници, като Микеланджело и Рафаело, се вдъхновяваха от архитектурата и скулптурата на Рим.

Рим продължава да бъде едно от най-значимите места в света, което не привлича само туристи, но и историци, археолози и ценители на културата. Този Вечен Град продължава да ни вълнува с богатата си история, красива архитектура и живописни пейзажи. Рим остава символ на изтъкнатото минало и вълнуващото бъдеще.

Забележителности: 

Колизеумът (Colosseum)

Колизеумът е една от най-емблематичните забележителности в Рим и един от неговите символи. Наричан е Амфитеатър на Флавиите или Амфитеатър на Цезарите, колизеумът е построен между 70 г. и 80 г. от Флавиите. Той е най-големият амфитеатър в римския свят, капацитетът му е от 50 000 зрители и е част от Световното културно наследствено на Юнеско, заедно с целият исторически център, който няма как да прописнете по време на вашата почивка в Рим.

Фонтан ди Треви (Fontana di Trevi)

Фонтанът ди Треви неслучайно е една от най-популярните атракции в Рим и е чат от задължителните забележителности, които да видите в Рим. Това е най-големият фонтан в Рим, разположен е на малък площад и е част от двореца Поли, построен е от Никола Салви през 1762 г. В центъра на фонтана се намира фигурата на бог Нептун, а от двете му страни са поставени две женски фигури, които символизират изобилието и здравето. Името му произлиза от това, че свързва три улици, Треви, което на италиански е tre vie.

Капитолийският хълм

Капитолийският хълм, разположен над Римския форум, е бил символичен център на Рим, където се е издигал Храмът на Юпитер. Днес там се намират два музея – най-старите обществени музеи в света – Палацо Нуово, който приютява колекция от гръцки и римски скулптури, и Палацо дей Консерватори с художествени галерии, скулптури и фрески. С един билет получавате достъп до двата музея. И днес, също както през античността, хълмът разкрива най-красивата гледка към центъра на Рим.

Римският Форум

Древният Римски форум представлява огромен комплекс от руини на храмове, базилики и арки. Той е бил социален, бизнес център и център за церемонии в Древен Рим (сергиите за храна и публичните домове са премахнати през II в. пр. Хр.). За да се насладите на красива гледка, се изкачете на Капитолийския хълм зад музеите. 

Ватиканските музеи

Ватикана е най-малката държава в Европа и се намира на територията на Рим. Името на града-държава произлиза от името на хълма, на който той се намира. Основната атракция тук е базиликата „Свети Петър“ и резиденцията на папата. В музеите на Ватикана се съхранява безценна колекция от произведения на изкуството, а в Сикстинската капела може да се види известният цикъл от фрески на Микеланджело.

Площад Навона (Piazza Navona)

Според някои, това е най-красивият площад в целия свят. Не само заради неговите статуи и фонтани като Фонтана на четирите реки на Лоренцо Бернини, но и поради неговите измерения. Огромният правоъгълен площад все пак си остава уединен.

Трастевере

Трастевере е доста забавен, бохемски район, който все още пази вековните си работнически корени. Тази част на Рим е известна с иновативните си и традиционни тратории, занаятчийски магазини, кръчми за крафт бира, както и със семплите и евтини хотели. От предиобедната разходка по крайбрежната алея до късно младата тълпа жужи около Пиаца ди Сан Калисто и Пиаца Санта Мария в Трастевере. На това място се намира позлатена, изпълнена с мозайки църква.

Замък Сант’Анджело

Първоначално построен като мавзолей за император Адриан и неговото семейство, по-късно той се превръща в крепост и замък, а сега служи като музей. 

Цилиндричната му структура, разположена по протежение на река Тибър, предлага панорамна гледка към Рим, което го прави незабравима туристическа атракция. 

От богатата си история до архитектурното си величие, Кастел Сант’Анджело наистина въплъщава същността на забележителностите на Рим.

Музеят на Рим (Museo di Roma)

Музеят е дом на приблизително 40 000 скулптури, картини и мозайки, описващи римската история от Средновековието до 1870 г. Музеят се намира в двореца Браски (Palazzo Braschi), построен през XVIII в. По време на фашисткия режим Мусолини се нанесъл тук и го превърнал в свой политически щаб. След Втората световна война на това място са преселени 300 семейства и много от фреските са повредени от огъня, който хората палели, за да се топлят.

Пиаца Венеция

Заобиколен от грандиозни сгради, включително забележителния паметник на Виторио Емануеле II, този площад е свидетелство за богатото архитектурно наследство на Рим

Това са само някои от многото забележителности в Рим, които предоставят възможност за поглъщащо пътешествие из историята и културата на един от най-значимите градове в света. Рим е едно от най-добрите места за екскурзия. Потопете се в магическата история и красота на древен Рим и си направете почивка в Рим 2024г.. Ще останете с незабравими спомени и приятни емоции.

Можете също да разгледате офертите ни за ВенецияРимини, Сицилия , Тоскана и Флоренция.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button