Почивка в Хамамет

Време е за една незабравима почивка в Хамамет

Хамамет е курортен град в Тунис, област Набил. Разположен е на брега на Средиземно море, в северния край на Хамаметския залив. Има население от 73 236 жители според преброяването от 2014 г.. Градът е притегателен център за туристи, привлечени от възможността за водни спортове и плуване.

Край него е изграден курорт, известен като Ясмин Хамамет. Хамамет (Hammamet) е един от най-големите курорти в Тунис.

Климат: 

  • Топли лета: Летата в Хамамет са горещи и сухи. Температурите през летните месеци, обикновено от юни до септември, могат да се задържат в средните стойности между 30 и 35 градуса Целзий (86-95 градуса по Фаренхайт). Летните месеци са период на висока топлина, идеален за любителите на слънцето.
  • Блажени зими: Зимите в Хамамет са по-меки и приятни. Температурите през зимните месеци, от декември до февруари, обикновено се задържат около 15 до 20 градуса Целзий (59-68 градуса по Фаренхайт). Този период предоставя приятна атмосфера за посетители, които търсят по-хладки условия.

Влажността в Хамамет обикновено е по-ниска, особено през летните месеци. Този фактор прави горещите дни по-приятни, като същевременно осигурява комфорт при почивката. Районът около Хамамет е известен с изобилието от слънчеви дни през голямата част от годината. Този фактор прави региона атрактивен за туристи, търсещи топло време и слънце.

Какво ще ви предложи тази почивка в Хамамет?

Туниският бряг на Средиземноморието предоставя приятни температури на морето през годината. Това прави Хамамет подходящо място за любители на плажа. Съчетанието от топло, сухо време през лятото и по-меките условия през зимата прави Хамамет привлекателна дестинация през цялата година, като особено летните месеци са високосезонни за туризъм.

Хамамет се гордее с красиви плажове със златист пясък. Подводният свят на Хамамет е изключително богат и разнообразен. Коралови рифове, шарени рибки и топлите води на Средиземно море правят района идеално място за гмуркане и шнорхелинг. Професионални гмуркачи и начинаещи могат да се насладят на изживяване под водата.

Името на това вълшебно място произлиза от хамам (термална баня). Водите, които текат в района имат терапевтични и регенериращи свойства, които не само придават благополучие на тялото, но спокойствие на духа.

Хамамет предлага много повече от физическо и психическо спокойствие. Освен на възхитителното крайбрежие, на което ще можете да се насладите на всички видове водни спортове, ви очаква оживен нощен живот и най-вкусната и изискана кухня в страната. Хамамет е и вдъхновение за много художници и присъства в редица невероятни пейзажи.
Градът Хамамет притежава архитектурен шарм, който отразява богатата история на региона. Старата част на града съчетава традиционни стилове с модерни удобства.

Пазарът в Хамамет е пестелив на аромати, цветове и традиционни изделия. Посетителите могат да опитат и закупят местни продукти, ръчно изработени бижута и традиционни сувенири. Това е място, където се оживява автентичният дух на туниската култура.

Хамамет е домакин на различни културни събития и фестивали през годината. Те предоставят възможност за посетителите да се потопят в местната туниска култура и традиции.

Центърът на Хамамет е с малка Медина, малък площад и няколко търговски улици. Ясмин е новата курортна зона на Хамамет, на 12 км от старата част на града. Ясмин е с огромни булeварди, красива крайбрежна алея, изкуствено направена Медина, увеселителен парк Cartageland, красиво яхтено пристанище. Тук е място, което ще Ви допадне, ще откриете луксозни модерни хотели предлагащи всякакви удобства за една незабравима почивка.

Касба е крепостта на Хамамет и едно от основните неща, които трябва да видите при посещението си в тази невероятна дестинация. В продължение на векове Касба е била градската крепост на днешния Хамамет. Впечатляващо дебелите крепостни стени са издържали на много нападения, дори и от пирати.

Едно от местата, които задължително трябва да посетите е Културният център на Хамамет, който се намира във вила Себастиян. В началото на 20 век, богатия европеец Джордж Себастиян е един от много, които се заселват в земите на Хамамет. Вилата е построена през 1920 г. и днес е дом на един от най-атрактивните фестивали в Тунис, а именно Международния фестивал за музика и драма, който се организира в Хамамет всяка година през юли и август.

Две от най-важните сгради в града са Голямата джамия и джамията Sidi Abdel Kader,  които граничат една с друга. Голямата джамия е построена през 15 век и реставрирана през 1972 г.  Правоъгълното минаре на джамията е особено добър пример за ислямска архитектура. Джамията Sidi Abdel Kader е построена през 1798 г. и сега функционира като медресето (ислямско училище). 

Хамамет, със своите брегове, украсени със златист пясък и кристални води, е не само курорт, но и истинско убежище за търсещите спокойствие и разнообразие. През 2024 г., нашата туристическа агенция ,,Тюркоаз Дриймс“ предлага перфектният пътеводител за вашата почивка в Хамамет в този туниски рай. С ,,Тюркоаз Дриймс“ вашата почивка в Хамамет става лесна и безгрижна. Ние предлагаме индивидуални и групови пакети, които ви дават възможност да изберете най-подходящото за вас. С устойчив опит в сферата на туризма, нашата агенция съчетава професионализъм и грижа към клиента.

През 2024 г., Хамамет е готов да посрещне туристите с уникален микс от красота, история и развлечения. Подарете си едно незабравимо преживяване и си направете една вълнуваща почивка в Хамамет 2024 г.. Нашата туристическа агенция ,,Тюркоаз Дриймс“ е вашият партньор в този невероятен туниски курорт, където всяка почивка се превръща в незабравимо приключение.

А сега можете да разгледате и други наши офери за почивка в Джерба, Тунис и още много!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button