Почивка в Кампания

Една неустоима почивка в Кампания

Кампания е административен регион в Южна Италия. Населението е 5 826 860 души (по приблизителна оценка от декември 2017 г.) и площ от 13595 km2, отвеждайки го на първо място по гъстота район в страната. Разположена в южната част на Апенинския полуостров, граничеща с Тиренско море на запад, малък архипелаг флегрийски острови (Прочида, Иския, Вивара и Нисида) и остров Капри, също административна част от района.

През по-голямата част от историята Кампания е бил важен център на Западната цивилизация. Колонизирана е от древногръцки заселници през VIII век пр.н.е., част от Магна Греция преди да се засили доминирането на Римската република. По време на Римската епоха районът е бил силно уважаван като културно място за императори, където гръцко-римската култури са били в хармония. През Средновековието районът е имал много херцогства и княжества в ръцете на Византийската империя и Ломбардите. Особено по времето на този период испанската, френска и арогонската култури докосват Кампания.

Под управлението на норманите тази по-малка независима държава се обединява в голямо Европейско кралство, известно като Кралство Сицилия, преди територията да се раздели от Неаполитанското кралство. На по-късен етап в историята районът става централна част на Кралството на двете Сицилии под управлението на династията на Бурбоните, докато през 1860 г. се обединява с останалата територия на Апенините, ставайки част от Италия.

Почивка в Кампания

Климат:

  • Топли лета: Летата в Кампания са обикновено горещи, с температури, които могат да достигнат и превишат 30 градуса Целзий (86 градуса по Фаренхайт). Този период е идеален за почивка в Кампания за туристите, които търсят слънце и плажни забавления.
  • Сухо време: Летните месеци са сухи и обикновено има малко дъжд. Този климат прави Кампания подходяща дестинация за туристи, които предпочитат почивка с хубаво време.
  • Меки, влажни зими: Зимите в Кампания са меки, с температури, които рядко падат под 10 градуса Целзий (50 градуса по Фаренхайт). Влажността може да бъде по-висока през зимата, и временно може да има периоди с дъжд.
  • Есен и пролет: Есента и пролетта са периоди с умерени температури и по-голяма вероятност за дъжд. Тези сезони са често предпочитани от посетителите, които обичат по-хладки условия.

Разположението на Кампания в близост до Средиземноморието има влияние върху климата, като осигурява меки температури през зимата и по-хладки през лятото. Кампания е регион с богата история, култура и природа, който привлича туристи през цялата година. Климатът му прави подходящ за разнообразни видове почивки – от културни обиколки до плажни почивки и гурме изживявания.

Кампания е място, където културата е в хармония с традициите. Някои от най-красивите италиански градове са разположени тук, като Неапол, Салерно и Амалфи. 

Кампания е известна с изисканата си кухня, която включва традиционни ястия като паста, пица, моцарела и маслиново масло. Регионът е дом на богата гастрономия, а гурме обяд или вечеря в местен ресторант е възможност да се потопите в изкушенията на италианската кулинария.

Кампания предлага разнообразие от природни красоти – от плодородни долини до зашеметяващи морски гледки. Амалфийското крайбрежие, със своите цветни селца, се счита за едно от най-живописните места в света. Паркът Чиленто и Вало ди Диано, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, предоставя богатство от природни съкровища. Кампания, известна още като Неаполитанската ривиера, е вторият по население регион в Италия.

Лесно е да се разбере защо всеки иска да получи парче от пицата в този район. Бреговата линия се извива около напоените със слънце заливи на Соренто и Неапол на югозападното крайбрежие на Италия. Във вътрешността на страната пък се намират древни руини като Помпей и природни чудеса като Везувий. Сега е моментът да разгледате нашите оферти за почивка в Кмапнаия.

Столица на провинция Кампания и една от най-прочутите кулинарни дестинации на Италия е Неапол. Смята се, че тук се е родила пицата. Неапол е малко хаотичен, цветен, оживен, има си внушителни църкви, кралски дворец, опера – само остава да се впуснете в изследователска разходка. 

Разположен в Тиренско море, Капри е нископланински остров, който се е превърнал в рай за търсачите на синьо море, живописни скали, пещери и останки от миналото. Още от древни времена островът привлича римската аристокрация, а днес е любимо място за еднодневна разходка на туристи от всички краища на света.

В Кампания се намира и остров Иския. Това  е столицата на разкоша в Италия. Неговите качества за отдих и почивка започват от плажовете му. Плажът Маронти на южното крайбрежие  се простира на три километра. Трябва да се обърне внимание на спа-центъра на острова – наоколо има повече от 70 термални извора и кални бани.


Днес, Кампания е един от най-посещаваните региони в Италия, който привлича с античните си местности, драматизъм  и контрасти. От кипящите от живот улички на Неапол, през историята, която разказва Везувий, до величествените гледки, които предлага Амалфийското крайбрежие, регионът Кампания може да бъде описан само с една дума: пленяващ, а вие имате възможността да запазите своята почивка в Кампания – сега!

Ако искате да плавате, можете да се разходите и насладите на един от трите острова, намиращи се в границите на региона: Капри, Ичия и Процида. Всеки от тях пленява с красотата и оживеността си. Капри е най-посещаваният остров, Ичия се слави с минералните си извори, а Процида – ще ви плени с автентична атмосфера.

Подарете си една незабравима почивка в Кампания 2024 г. с нашата туристическа агенция ,,Тюркоаз Дриймс“ . С нашата туристическа агенция вашият престой и почивка в Кампания в този удивителен регион може да стане най-незабравимото приключение.

Можете да разгледате и другите ни оферти за Барселона, Коста Азаар, Коста Брава или Мадрид.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button