Почивка в Португалия

На незабравима почивка в Португалия

Португалия е държава, разположена на югоизточния край на Пиренейския полуостров в Южна Европа. Със своите прекрасни плажове, исторически градове и културни богатства, тази страна привлича посетители със своя неповторим характер и красота.

Португалия, земята на изследователите и обичайната гостоприемност, съчетава своя богата история с естествената красота на Атлантическия бряг. От плажовете на Алгарве до историческите къщи в Лисабон, Португалия предлага пътешествие в свят на открития и изключителни преживявания.

Екскурзия в Лисабон, Португалия

Португалия, една от най-старите държави в Европа, има богата история, обогатена от изследователския дух на своите мореплаватели. Приключенията на Хенри VII, Васко да Гама и Фернандо Магелан обогатиха света с нови земи и търговски маршрути. Познатата португалска обичайна керамика „азулежу“ съчетава традиционен и модерен стил, представлявайки красивата плетена мрежа на историята.

Лисабон Португалия

Столицата Лисабон е град на контрастите, изпъстрен с характерни къщи, изпълнени с азулежу и улиците, извити по седемте хълма на града. Лисабонските  райони като Алфама и Байро Алто предлагат традиционна португалска атмосфера, докато районът Белем разкрива богатството от исторически паметници.

Площад в Португалия

Алгарве, на юг от страната, предлага някои от най-красивите плажове в Европа. Златист пясък, скали и топли води създават перфектната рамка за релаксация и водни спортове. Градчета като Лагос и Фаро съчетават плажовата атмосфера с традиционната португалска култура. Това са едни от най-популярните локации по време на почивка в Португалия.

Почивка в Португалия

Португалската кухня е изкусна комбинация от свежест, вкус и традиция. Бакаляу (риба треска) и Калдейрада (гуляш с пикантност) са само някои от знаменитостите на местните ястия. Вино от Порто и португалското вино са световно известни и допълват вкусовете на трапезата.

Също така можете да разгледате други оферти за екскурзии в  Италия, Испания, Турция, Франция и Чехия  и още много в нашия сайт!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button