Почивка в Мароко

На неповторима почивка в Мароко

Мароко, разположено на северозападния ъгъл на Африка, е държава с уникална култура, богата история и разнообразен ландшафт. От пустинята Сахара до планините на Атлас, Мароко привлича посетители със своите цветни базари, исторически градове и гостоприемни хора.

Мароко, изпъстрено с мистични места, живописни пазари и екзотични пейзажи, е настоящо пътешествие в сърцето на Африка и Арабския свят. Тази древна държава, богата на история и култура, предоставя уникално съчетание от традиции и модерност, което прави вашата почивка в Мароко незабравимо историческо и културно преживяване.

Мароко е земя, където историята е запечатана в архитектурата, мозайките и старинните градове. От древните финикийци и римляни, през арабите и берберите, до влиянието на европейските колонии, всяка епоха е оставила своя след върху тази уникална държава.

Оферти за почивка и екскурзия в Мароко

Касбах в Мароко е една от най-големите забележителности не само за страната, но и една от най-емблематичните панорами на Северна Африка. Касбах по своята същност е типична медина – ислямски крепостен град. Мароко често се нарича земята на „хилядата Касбах“ и това наименование се свързва с местата, които са се сформирали като междинни спирки по маршрутите на древните керванни търговски пътища, по които преминавали многобройни търговци и авантюристи.

Задължително трябва да посетите един от най-красивите градове в цяла Африка – Касабланка. Градът дължи името си на белия цвят на сградите, а ако веднъж имате удоволствието да го посетите, ще се влюбите в светлите цветове, които преливат под тропическото слънце. Касабланка е толкова оживен, че може да засрами дори и динамичната столица Рабат. Двата града се конкурират по между си, като все пак Касабланка остава доста по-добре позната за туристите.

Огромният културен багаж на Мароко се отразява в неговата архитектура. Касбите – старинни крепости и къщи, съчетават традиционните изрази с изисканите детайли. Градове като Фес и Марракеш пленяват с търговски площади и златарски магазини. Сега е моментът да разгледате нашите оферти за почивка в Мароко.

Екскурзия до Мароко, Африка

Пътешествието в Мароко не е пълно без посещение на традиционните пазари, наричани сука пазари. Тези цветни пазари са изпълнени с аромати на подправки, украсени с ръчно изработени стоки и обгърнати от сърдечни усмивки на търговци. Всяка сука разказва история за мароканския начин на живот и вкус.

Сахара, разположена на юг, предоставя възможност за пустинни сафарита и впечатляващи слънчеви залези. Атласките планини, от своя страна, предлагат живописни пейзажи и възможности за туристически пътеки.

Мароканската кухня е истинско удоволствие за сетивата. От известния тажин с пиле и зеленчуци до сладки десерти като баклава и халва, мароканската храна е съчетание от аромати и подправки. Посещение в ресторант или уличен щанд ще ви отведе на пътешествие в света на вкусовете и ароматите на изтока.

Почивка в Мароко Африка

Градът на Касабланка представлява лицето на модерното Мароко. Това е място, където се преплитат традициите с модерния начин на живот, и където културният пазар и съвременните търговски центрове съживяват града.

Мароко е страна, която те пренася в свят от красота, мистика и култура. От древните градове и архитектурни шедьоври до съвременните удобства и кулинарни изкушения, Мароко остава неповторима дестинация. Този удивителен свят, обкръжен от Средиземно море и Атлантическия океан, ви предоставя възможността да се потопите в богатството на арабската и африканската култура, направлявайки вашия път на изток в страната на зашеметяващите контрасти – Мароко.

Направете своята почивка в Мароко 2024 г. и ще останете с незабравими спомени и зашеметяващи екскурзии.

А сега можете да разгледате и други наши офери за почивка в Египет, Мавриций, Сейшели, Тунис, Занзибар, Кения и още много!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button