Почивка в Чехия

Една невероятна почивка в Чехия

Чехия, разположена в сърцето на Централна Европа, е страна, облечена в историческа величие и природна красота. От старите замъци и исторически градове до модерната култура и вълнуващите градове, Чехия предлага на посетителите си уникален поглед върху богатството на своята наследствена стойност.

Столицата Прага се превъплъщава в магично преживяване, пренасяйки посетителите в една съблазнителна атмосфера от старинни площади, църкви и замъци. Сред съкровищата на столицата Прага е Астрономическият часовник, още наричан Пражки часовник, намиращ се в Стария град. Той е монтиран върху стената на общинската сграда през 1410 година и е най-старият работещ астрономически часовник в света. Казва се така, защото показва не само времето, но и позициите на Слънцето и Луната.

Екскурзия до прекрасна Чехия

Една от трите части на часовника, наречена „Разходката на Апостолите”, се показва на всеки кръгъл час и представлява фигурки на апостоли и една на Смъртта, която посича времето. Всеки час хиляди туристи се събират около забележителността, за да гледат „кукленото шоу”, което започва с камбанния звън.

Карловият мост е една от най-емблематичните забележителности на Чехия и е построен през 14-и век. Тази забележителност свързва централните пражки старинни квартали – Стария град с Храдчани, и е украсен с множество статуи и релефи.

От моста се открива невероятна гледка към града и река Вълтава. Препоръчваме ви да посетите тази известна забележителност по залез. Един от най-известните и посещавани замъци в Чешката република е замъкът Хлубока, издигнат на северния край на езерото Будейовице на остър нос над река Вълтава. Романтичният замък е построен в нео-готически стил, а в архитектурата му е заложена идеята той да бъде изцяло в стила на английския кралски замък Уиндзор.

Чехия е известна и със стотици замъци, които красят пейзажа и разказват истории от далечното минало. Замъкът Карлштейн, Кржижовски замък са само някои от изумителните обекти, които приковават вниманието си с архитектурната си елегантност и историческа стойност. Точно това привлича много туристи, а сега е вашият момент да изберете най-подходящата почивка в Чехия.

Почивка в Чехия

Чешката кухня съчетава традиционни вкусове с модерни кулинарни тенденции. Тук може да се насладите на традиционни ястия като свински джолан, кнедли, брамборак и др.. Чехия е също и дом на изключително вкусни и многобройни видове пива, които се радват на голяма популярност в цял свят.

Чехия предоставя разнообразие от възможности за активен туризъм. Направете си екскурзии до планинският район на Кърконоше, който предлага страхотни възможности за планинско колоездене и катерене, докато реката Вълтава привлича любителите на водни спортове. Чехия е страна, която предлага на посетителите си уникално съчетание от история, природа и култура. От елегантните замъци до модерните градове, Чехия привлича с изтънчеността си и многоликостта на преживяванията, които може да предложи.

Това европейско бижу предоставя на своите гости възможността да се потопят в обичаите и традициите на страната, която притежава уникална привлекателност и вълнуваща смесица от забавления за всеки вкус. Изберете подходяща оферта, за да се отдадете на една уникална и вълнуваща почивка в Чехия.

Също така можете да разгледате други оферти за екскурзии в  Италия, Испания, Турция, Франция, Австрия  и още много в нашия сайт!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button