Обиколен тур на Испания

Испания, със своите богата история, културно разнообразие и живописни пейзажи, е едно от най-популярните туристически направления в Европа. Ако сте в търсене на незабравимо пътешествие, класическият обиколен тур на Испания може да бъде точно това, което търсите. Имайте предвид, че агенцията нашата туристическа агенция ,,Тюркоаз Дриймс“ ви предоставя един вълнуващ старт на пътешествието класически обиколен тур на Испания. Предоставяме ви различни оферти с полет от София и Варна, като някои от тях включват Франция и Португалия.

Класическият обиколен тур на Испания може да стартира от Барселона или Мадрид. Ние имаме оферти и за двете опции.

Нека да разгледаме един класически обиколен тур на Испания започващ от Варна или София с полет до Барселона. Пътешествието започва с комфортен полет от летище Варна/София, където ще бъдете обгърнати от професионалната грижа на екипа на ,,Тюркоаз Дриймс“. Ще пристигнем в Барселона, която е столица на автономната област Каталония и вторият по големина град в Испания. 

Вашето пътешествие ще започне с посещение на едно от най-значимите места в Барселона – Саграда Фамилия. Тази живописна базилика е шедьовър на гения на каталунския архитект Антонио Гауди и представлява единствено и неповторимо изкуство. Това е една от най-уникалните сгради в света. Най-общо Саграда Фамилия изобразява раждането, живота и смъртта на Христос. Във всяка част от дизайна на катедралата се крие християнски символизъм.

Продължавайки с разглеждането на архитектурните шедьоври на Гауди, ще посетим Каса Батийо и Ла Педрера. Те са две от най-известните къщи, построени от гениалния архитект Антонио Гауди.  Обичаме Барселона, и когато съдбата ни дарява един ден в каталунската столица, се отправяме към Ла Педрера. Прекрасното архитектурно творение на Антони Гауди, обект на световното културно наследство на ЮНЕСКО, е последният му голям жилищен проект. Днес Ла Педрера е сред основните културни забележителности и туристически атракции в града.

По време на нашата обиколка, ще преминем и през емблематичния булевард Грасия; площад Испания, монумента на Христофор Колумб, и още някои ярки забележителности на града, за които може да прочетете повече, като разгледате нашите оферти за класически обиколен тур на Испания.

На втория ден имате възможност за допълнителна екскурзия до манастира „Монсерат“, който е бенедиктински манастир, основан през 11 в. от игумена Олива от манастира “Рипол”. Манастирът има детски хор, който се счита за най–старата школа по песнопение в Европа.

В ден трети от нашата екскурзия ще се отправим към Валенсия, която е столица на едноименните автономна област и провинция Валенсия. Той е третият по големина град в Испания, след Мадрид и Барселона. Въпреки че е един от големите градове на Испания, Валенсия може да бъде определена като едно от скритите съкровища на страната.

Ще направим панорамна обиколка: архитектурно-културния комплекс Град на Изкуствата и Науките, дело на архитекта Сантяго Калатрава и включващ впечатляващите Л’Емисферик, Музей на науките, Опера, Л’Осеанографик (най-големият аквариум в Европа). Няма как да пропуснем да направим и една вълнуваща пешеходна разходка в историческият център. И още много забележителносто, които може да разгледате тук.

След като сме се потопили във вълнуващото ни пътешествие и опознаване на Барселона, следващата дестинация в нашия обиколен тур с туристическата агенция ,,Тюркоаз Дриймс“ е Мадрид – столицата и сърцето на Испания.

Разположен в сърцето на Испания, на час път южно от Мадрид, се намира красивият средновековен град Толедо – старата испанска столица. Наричан още „градът на трите култури“, заради смесицата от християнски, мюсюлмански и еврейски сгради, Толедо е един истински музей на открито.

На следващия ден ще посетим Кралският дворец в Мадрид (Royal Palace of Madrid), който е най-големият замък и без съмнение един от най-красивите и внушителни на територията на цяла Европа.

Ден 6 ще отпътуваме към Сарагоса .Градът е привлекателен за туристите от цял свят, тъй като е известен със своя автентичен фолклор и невероятната си кухня. В Сарагоса има много културни и исторически забележителности.Ще имате възможността и да разгледате Катедралата Нуестра Сеньора дел Пилар, която е един от най-големите католически храмове на Испания в стил барок и най-големия храм в Сарагоса.

В последния ден от нашето пътешествие ще отпътуваме за Барселона с кратка спирка в гр.Лерида. Испанският град Лерида (Lerida), известен и като Лейда (Lleida), част от автономна област Каталуния, е столица на провинция Лерида. Разположен е сред красива природа, по отвесния склон на хълм, от който се разкриват наистина незабравими гледки.

Последният ни ден от това вълнуващо приключение и класически обиколен тур на Испания ще отпътуваме обратно от Барселона за Варна/София. 

Както споменахме и по-горе, другата възможност за класически обиколен тур на Испания е с директен полет до Мадрид. Който тур отново включва екскурзии и разглеждане на Мадрид, Толедо, Сеговия, Валенсия и Барселона, където ни е крайната дестинация в Испания. От Барселона имаме трансфер до летището и директен полет за Варна.

,,Тюркоаз Дриймс“ ви предлага възможността да преживеете всичко това в един удобен, добре организиран и комфортен обиколен тур на Испания. С нашата туристическа агенция ще съчетаете удоволствието от пътуване с богатата история и култура на тази красива южноевропейска страна. Подарете си едно незабравимо изживяване, което ще помните дълго.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button