Почивка в Кения

На една вълнуваща почивка в Кения

Кения е източноафриканска страна с разнообразна природа, богато животинско разнообразие и богата история. Столицата и най-големият град в Кения, където се срещат модерният градски начин на живот и природата е Айроби.

Кения, страната с необятни равнини, вулкани и разнообразна фауна, предоставя уникално пътешествие за търсещите приключения. От удивителната природа до културните богатства, тази африканска дестинация ви кани да разгадаете тайните й през 2024 г.

Екскурзия и почивка в Кения

Започнете вашето приключение в известния национален резерват Масай Мара. Този рай предоставя един от най-добрите шансове да видите разнообразен животински свят – жираф, лъв, слон, бивол, леопард и носорог и др.

Ако сте почитател на планининското изкачване, не пропускайте възможността да изпитате величието на Килиманджаро – най-високия връх на континента. Подгответе се за невероятни гледки и емоционално изживяване.

Посетете резервата Амбосели и се потопете в панорамните гледки към Килиманджаро, както и в разнообразието от дивеч и екзотични птици. Това е отлично място за сафари и фотосафари.

Сафари екскурзия Амбосели, Кения

Съчетайте приключенския дух с моменти на релаксация на изумителните плажове на Момбаса. Златистият пясък и топлите води на Индийския океан предоставят идеална обстановка за отпускане.

Разгледайте богатата култура и традиции на Кения, посещавайки етнически селища и културни паркове. Вземете участие в танци, музика и уникални ритуали, представени от различни етнически групи.

Посетете Националния парк Найроби и изживейте удивителната възможност да видите дивата природа, докато сте само на кратко разстояние от градския център.

Хребетът Абердере, северно от Найроби, се издига на височина 4000 м и се спуска в зелени V-образни долини. По полегатите източни склонове гъстите  гори отстъпват място на бамбукови горички и тресавища, а пейзажът изобилства от диви животни – от слонове и черни носорози до леопарди и рядката африканска златна котка.

В националния парк Абердаре се намира и най-високият водопад в Кения – Каруру, където водата  пада от 273 м височина.Въпреки че през последните години броят на фламингото тук е намалял, езерото Накуру остава изключително място, където можете да видите хиляди от тези розови птици, които се хранят с водорасли от  езерото.

Намаляването на популацията се дължи на повишаването на нивото на водата, което предизвиква миграция към близките езера Богория и Баринго.


Снимайте сафари в националните паркове, където ще срещнете невероятно разнообразие от животински видове, включително гигантски слонове, грациозни жирафи и бързи гепарди.

Традиционната храна в Кения е разнообразна и отразява богатата култура и история на страната. Царевичното угали е основната храна в Кения и в много други страни в Източна Африка. Угали се прави от царевично брашно и обичайно се сервира със страхоти и различни видове сосове или със супи.Друг техен деликатес е ирио. Този деликатес представлява комбинация от пюре от картофи, грах и царевични зърна. Обикновено се поднася с месо и сосове.

Изберете луксозен хотел, където ще бъдете заслужено посрещнати след ден, изпълнен с приключения. Много от хотелите предлагат уникални изживявания и гледки.

Закупете билети за популярни атракции и сафарита предварително, за да осигурите места и да се насладите на пълното преживяване на вашата почивка в Кения.

Има множество предложения за почивка в Кения за двама. Изберете пакет, който отговаря на вашите нужди и бюджет.

Красивата природа на Кения

Нека 2024 г. бъде годината, в която се отпуснете и се насладите на неповторимите преживявания, които Кения предлага. Почивка в Кения, изпълнена с приключения, красива природа и богата култура ви очаква в това африканско съкровище.

Открийте Кения – мястото, където природата и културата танцуват в хармония. Направете си уникална почивка в Кения през 2024 г..

А сега можете да разгледате и други наши офери за почивка в Египет, Мавриций, Сейшели, Тунис, Мароко, Занзибар и още много!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button