Почивка в Сицилия

Време е за една неповторима почивка в Сицилия

Сицилия, прекрасният остров в сърцето на Средиземноморието, изпъстрен с богата история, буйна природа и изкусителна кухня, предлага идеалната почивка за търсещите разнообразие туристи. За тези, които желаят да превърнат своята почивка в Сицилия в истинско приключение, нашата туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ предоставя перфектната екскурзия в този италиански рай.
Туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ предлага уникални екскурзиии почивка в Сицилия, които разкриват всички перли на това магическо място. 

Сицилия е единият от двата острова, съставящи Островна Италия. Административен италиански регион, който се ползва със специален автономен статут. Състои се от девет провинции: Агридженто, Калтанисета, Катания, Ена, Месина, Палермо, Рагуза, Сиракуза и Трапани. Сицилия е най-големият остров в Средиземно море с площ 25 460 km². Разположен е на юг от Апенинския полуостров, от който е отделен чрез Месинския проток. Бреговете му се мият от три морета: на север Тиренско, на изток Йонийско и на юг Средиземно море.

На юг, от Африка го отделя широкият 135 km Тунински проток. Бреговете на Сицилия са предимно стръмни, слабо разчленени, абразионни. Удобни заливи се срещат рядко и са разположени преди всичко по северозападното (залива Кастеламоре) и източното (заливите Катания и Аугуста) крайбрежие.

Климат:


Климатът в Сицилия
, е средиземноморски, който се характеризира с умерени и влажни зими, както и горещи и сухи лета.

Зими: Зимите в Сицилия са меки и умерени. Температурите рядко падат под 10 градуса Целзий (50 градуса по Фаренхайт) в по-областните райони, като в южните части те обикновено са по-високи. Валежите през зимата са по-интензивни, но сравнително къси.

Лета: Летните месеци в Сицилия са горещи и сухи. Температурите често превишават 30 градуса Целзий (86 градуса по Фаренхайт) и могат да достигнат до 40 градуса Целзий (104 градуса по Фаренхайт) в пиковите периоди. Лятото е период на най-малко валежи и висока слънчева активност.


Пролет и есен: Пролетта и есента са приятни, с умерени температури и по-стабилно време. Това са периоди, които са особено подходящи за посещение и почивка в Сицилия, тъй като климатът е комфортен и природата цъфти.


Морски температури: Температурите на морето в Средиземно море са обикновено доста приятни през летните месеци, като достигат до около 25-28 градуса Целзий (77-82 градуса по Фаренхайт). Това прави морето подходящо за къпане и различни водни спортове по време на вашата почивка в Сицилия.

Сицилия има богата история, започваща още от античността. Островът е бил обитаван от финикийци, гърци, римляни, араби, и много други. Тази многолика история оставя своите следи в архитектурата, изкуството и традициите на региона.

Археологическият комплекс в Сиракуза, който включва гръцки театър, амфитеатър и различни храмове, свидетелства за влиянието на древногръцката култура в Сицилия. В столицата Палермо може да се видят обширни архитектурни паметници като Норманският дворец и църквата на Монреале, обявени за световно наследство от ЮНЕСКО.


Италианската кухня е известна с богатите си вкусове и Сицилия не е изключение. Тук можете да се насладите на традиционни ястия като паста със сардини, аранчини (пълнени оризови топчета) и каноли, които са само част от изобилието от кулинарни удоволствия, които островът предлага.

Сицилия разполага с разнообразна природа, която привлича любители на активната почивка и приключения. Вулканът Етна, най-високият активен вулкан в Европа, предоставя уникална възможност за изследване на вулканическия пейзаж. Този природен феномен предоставя невероятни гледки и възможности за пешеходен туризъм.

Сицилианските плажове са сред най-желаните в региона. От златист пясък до кристално чиста вода, те съчетават красива природа с мирната атмосфера на Средиземноморието. Туристите могат да се потопят в синьото на Тиренско и Йонийско море, като се отдадат на спокойствието и уюта на обстановката.

Сицилийците са познати със своята гостоприемност и страст. Традициите и фолклорът им се изразяват чрез различни празници и фестивали, които се провеждат през цялата година. 

Сицилия е истински рай в короната на Италия, предлагайки на посетителите богатство от исторически, културни и природни забележителности. Този удивителен остров е място, което трябва да се изживее, за да се разбере пълната му привлекателност и вълнуващ характер.

Сицилианците се смятат като най-малко пиещите от цяла Италия въпреки факта, че на острова има повече лозя, отколкото в която и да е друга област, както и процъфтяваща винена промишленост. Сицилия е богата както на плажове, така и на исторически градчета, живописни пътища и колоритни фестивали.

Забележителности:


Вулканът Етна

Първото от местата, които са задължителни за посещение на остров Сицилия, безспорно е вулканът Етна, висок 3357м.
Изграден е от базалти преди около 300 хил. години. Първото му известно изригване е през 5 в. пр. Хр., а най-мощното е през 1669 г. То трае 4 месеца, при него загиват 20 хил. души, а 50 града са унищожени.


Етна и днес е активен вулкан и изригва сравнително често с различен интензитет, като местните са подготвени за подобни ситуации и вместо силни притеснения, събитието по-скоро предизвиква потоци от туристи.
В редки случаи летището в Катания бива затворено и полетите спрени поради високите нива на изхвърлена вулканична пепел.

Палермо

В столицата на острова може напълно да се усети духът на Сицилия. Тук сякаш всеки камък е забележителност, всяка сграда е културна ценност. Препоръчваме да посетите Катедралата Успение Богородично, Палата на норманите, Църквата San Giovanni degli Eremiti, Театър Виктор Емануел , Quattro Canti, Археологическият музей, Галерията, Катакомбите, квартал Монреале и несъмнено градските пазари.

Сиракуза

Не е възможно да дойдете в Сицилия и да не посетите Сиракуза. Днес Сиракуза е един музей под открито небе, град, състоящ се от културни забележителности от различни векове.

Древният град Сиракуза е основан от гръцки колонизатори, които пристигат от Коринт в 8 век пр. Хр. Сърцето на стария град е Ortygia. Ортигия е основана от гърците коринтяни 8-ми век преди Христа, разположен на малък остров и е най-интересната част от града. Тук са запазени много старинни забележителности: останки от храма на Аполон, площадът на Архимед с фонтан, църквата „Санта Лучия”. Великият древноримски политик и философ Цицерон е нарекъл Сиракуза „най-великият гръцки град и най-красивият сред всички“.

Ното

Един от най-впечатляващите барокови градове в Италия, Ното е под закрилата на ЮНЕСКО. Златистожълтият цвят на дворците и църквите сякаш излъчва своя собствена светлина и по залез градът се облива в нереално сияние.

Главната катедрала на Ното е кацнала на върха на впечатляващо стълбище, а почти срещу нея се намира църквата Сан Карло. Запомнете това име, защото стълбището към камбанарията на църквата Сан Карло ще ви отведе до тераса с невероятна гледка към катедралата и част от главната улица на Ното.


Taopминa – пepлaтa нa Cицилия!


Taopминa
e yютeн ĸypopтeн гpaд, ĸaцaнл дpaмтичнo нa cĸaли, пpeдлaгaщ пepфeĸтни глeдĸи ĸъм плaнинaтa Eтнa и мopeтo. Taopминa пpeдлaгa нa cвoитe пoceтитeли дpaмaтичeн гpъцĸo-pимcĸи тeaтъp. Πpeпopъчвaмe ви дa пoceтитe пpeдcтaвлeниe във вeлиĸoлeпния Teaтpo Гpeĸo, ĸoйтo e пoпyляpнo мяcтo зa ĸлacичecĸи и пoп ĸoнцepти пpeз лeтния ceзoн. Taopминa e иcтинcĸи cĸъпoцeнeн ĸaмъĸ в cъpцeтo нa Cицилия! Зa мнoгo тя e eдин oт нaй-ĸpacивитe cpeднoвeĸoвни гpaдoвe в цeлия cвят.
Сицилия е едно място, което задължително си струва да бъде потопено. Потопете се в красотата на този истински рай и си подарете една почивка в Сицилия 2024 г..

Можете също да разгледате офертите ни за ПулияРим, Тоскана, Лигурия и Флоренция.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button