Почивка в Шри Ланка

Една невероятна почивка в Шри Ланка

Шри Ланка е разположена в южната част на Азия, представлява тайнствена и богата дестинация, която съчетава дива природа, древна история и гостоприемно население. От златни плажове до зелени чаени плантации, Шри Ланка оглавява списъка на магични места, които трябва да бъдат посетени.

Град Коломбо е най-големият град и столица в Шри Ланка. Там ще имате възможност да попаднете в мултикултурна среда и да се сблъскате с много етноси (цели 9) и техните различни традиции и обичаи. Разходете се и вижте разликата в начина на живот в едно общество с различни вярвания. Посетете и различните забележителности, които са част от културната история на островната държава.

Плаж Шри Ланка

Шри Ланка е пропита с богата древна история, която се отразява в множество обекти и забележителности. Анурадхапура, Полонарува и Сигирия са само част от древните градове и структури, които разкриват великите цивилизации, които са населявали острова през хилядолетия.

В Шри Ланка има всичко.

Гледайте китове на разстояние от оградени с палми плажове, проследявайте леопарди в буйни тропически гори и обикаляйте през хълмовата страна до зелени чаени плантации. Можете да получите представа за културата на острова, като разгледате будистки паметници, или се катерите на колониални крепости и се отдадете на неговата интензивна кухня.

При такова богатство от атракции, намирането на екскурзии къде да отидете в Шри Ланка може да бъде доста голяма задача, въпреки че сравнително малкият й размер означава, че можете да се побере всичко в едно пътуване.

Не пропускате златния храм в Дамбула. Това е удивителен комплекс от пет скални храма, датиращи от I в. пр. н. е. В основата на хълма ще ви посрещне най-голямото в региона седнало позлатено изображение на Буда. А стръмнаната пътека, в компанията на дружелюбни маймуни, ще ви отведе до издълбаните в скалите храмове. В тях ще намерите 153 статуи, повечето от които на Буда. Три от тях са на крале, а четири на други божества. Пещерите са богато декорирани с рисунки и изображения, а позлатата им е довела до наименованието им – Ран Гири – в превод “златната скала”.

Почивка в Шри Ланка

Шри Ланка разполага с някои от най-красивите плажове в света. Аругам бей, Унаватуна и Мириса предлагат златист пясък, палмови гори и топли тюркоазени води. Плажните курорти са перфектни за отпуска и водни спортове.

Шри Ланка е известна с производството на чай. Чаените плантации, простиращи се до хоризонта, предоставят панорамни гледки и възможността да се проследи целият процес на събиране и обработка на чая.

Шри Ланка се гордее с разнообразие от защитени природни зони. Национални паркове като Яла и Удавалаве предоставят дом на слонове, леопарди, елени и множество други видове. Сафарито в тези паркове е неповторимо приключение.

Природа на Шри Ланка

Кулинарната традиция в Шри Ланка е богата и вкусна. Къри с различни видове месо и риб, коту роти, лампарис и др. са част от автентичните вкусове, които посетителите могат да опитат. Тук кулинарните изживявания са истинско удоволствие.

Фестивалите в Шри Ланка са пъстри и изразяват местната култура и религиозни обичаи.

Шри Ланка е наистина магично място, което ще остави в сърцата на всеки, който се осмели да я посети, невъзможно да бъде забравено. Следете за изгодни оферти за почивка в Шри Ланка за двама и не изпускайте да си вземете билети за всички забележителности и атракции. Отседнете в хотел, в който ще се чувствате уютно и вашата почивка в Шри Ланка ще бъде незабравима.

А сега можете да разгледате и други наши оферти за екскурзии и почивки в Бали, Дубай,  Малдиви, Тайланд и още много!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button