Почивка в Тунис

На една незабравима почивка в Тунис

Тунис, разположен на северозападната част на Северна Африка, е държава с дълга история, разнообразна култура и красиви природни обекти. Тунис, страната с богата история и разнообразна култура, се издига като перлата на Средиземноморието. С топлите си пясъци, древни архитектурни богатства и гостоприемно население, Тунис привлича посетителите си със смесица от традиции и съвременност. Минете под арката Баб ел Бхари ще видите двете страни на тази очарователна столица – френския и арабския квартал.

Във френския квартал е очевидно френското влияние – широки, трилентови авенюта, кафенета по тротоарите, грамадни катедрали с готически елементи. На другата страна на улицата е очевидно арабското влияние – хаоса на занаятчийски сергии и амбулантни търговци, които примамват посетителите със стоките си. Сега е моментът да разгледате нашите оферти за почивка в Тунис.

Екскурзия до Тунис

Красотата и чистотата на водите на Средиземно море, миещо бреговете ѝ и непрестанно сменящите се пейзажи на пустинята Сахара не могат да Ви оставят равнодушни пред магията на Тунис. Задължително се разходете до Тунис – столицата на африканската държава и си направете екскурзии в нейното сърце – медината и музеят Брадо – съхраняващ уникални мозайки.

След това се отправете към руините на Картаген – център на сблъсък на две цивилизации и се оставете неговото величие да Ви завладее. Сиди бу Саид – уникалното градче в бяло и синьо, което вдъхновява редица поети и художници и напомня атмосферата на любимият гръцки остров Санторини. Тунис е дом на множество антични градове и археологически обекти, които проследяват богатата история на региона.

Картаген, старата столица на Картагенска империя, е един от ключовите археологически обекти с руините на амфитеатъра и Термите на Антонин. Старата част на града, е световно наследство, запазено място с множество сувенирни магазини и традиционни занаятчийски майсторски работилници.

Тунис притежава обширни плажове, предлагащи топло Средиземноморско слънце и кристално чисти води. Популярните курорти като Хамамет и Сус предоставят не само изискани хотели и спа центрове, но и възможности за водни спортове и релаксация.

Тунис се отличава с усилията си за опазване на околната среда и устойчиво развитие.

Почивка в Тунис природа

Тунис предлага изключителна кулинарна разнообразност, която се отразява в неговата традиционна кухня. Туниската храна е позната с изобилието си от ароматни подправки и свежи съставки. Местни ястия като кускус, хариса, брик и тажин са вълнуващ поглед в света на кулинарията.

Туниският календар е изпълнен със събития и фестивали, които отразяват културата и традициите на страната. Фестивалът на Джаза в Табарка,

Тунис предлага уникална смесица от история, природа и култура. От антични археологически съкровища до златни плажове и живописни оазиси, Тунис предоставя на посетителите си разнообразие от преживявания. Следете за евтини оферти за почивка в Тунис за двама и не изпускайте възможността да си вземете билети за тази екзотична дестинация.

А сега можете да разгледате и други наши офери за почивка в Джерба, Хамамет, Тунис-столица и още много!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button