Почивка в Турция

На една невероятна почивка в Турция

Турция, разположена на кръстопътя между Европа и Азия, представлява страна със зашеметяващо разнообразие от исторически паметници, красива природа и жива култура. От древните цивилизации до модерните курорти, Турция привлича посетителите си с уникален облик и богатство от преживявания. От древните градове и мраморни паметници до съвременните курорти и кулинарни изкушения, Турция предлага разнообразно и пленително пътешествие.

Турция е била дом на някои от най-великите цивилизации в света. Древните градове Ефес, Троя и Пергамон предоставят поглед в историята на античния свят.

Древна Турция

Истанбул, разположен между два континента, е едно от най-магичните места за почивка в Турция. Босфорският мост и моста Галата съединяват Европа и Азия, а историческите квартали като Султанахмет и Бейоглу предлагат неизчерпаем източник на културни и архитектурни богатства.

Може би най-известната забележителност не само в Истанбул, но и в цяла Турция, „Света София“ първоначално е построена като базилика за император Юстиниан I през VI век. Шедьовър на римската архитектура и инженерство, масивният купол (31 метра в диаметър) покрива това, което е продължение на повече от 1000 години е най-голямото затворено пространство в света. Църквата е ограбена от кръстоносците през 1204 г., и превърната в джамия през XV век, когато османците завладяват града. От 1935 г. „Света София“ е музей.

Няма как поне да не сте чували за Памуккале – направете си почивка в тази удивителна област, чието име се превежда като „замък от памук“, и известна по цял свят със своите бели стъпаловидни тераси. Те са изградени от тавертин – седиментна скала, образувала се при отлагането на калциев карбонат от водата с високо минерално съдържание от горещите извори. От хиляди години тези басейни са използвани за къпане от хората, а на върха им могат да се видят останките от древногръцкия град Хиераполис, построен от кралете на Пергамон.

Екскурзия и почивка до Турция

Не забравяйте и да си направите екскурзии до Синята джамия.Със своите 6 минарета и удивителна архитектура, джамията Султан Ахмед, наричана още Синята джамия, в Истанбул е изключително впечатляваща гледка. Въпреки че все още е действаща джамия, тя е и едно от най-популярните туристически места в Истанбул. Построена е между 1609 и 1616 г. и е не по-малко въздействаща и отвътре – високият й таван е облицован с 20 000 сини плочки с различни мотиви, откъдето идва и популярното прозвище „Синята джамия“.

Кацнал над красиво естествено пристанище, Фетхие е зашеметяващ с тюркоазени води и гористи хълмове. Неговите красиви плажове са идеални за почивка. Можете да се повозите на яхта покрай залива и да посетите някой от близките острови. Въпреки че градът е почти напълно разрушен от земетресението през 1958 г., днес той е възстановен. Запазени са неговите древни обекти. Струва си да се видят зашеметяващите гробници на Аминтас Рока и близкият забравен древен град Кадианда и призрачният град Каякьой.

Бодрум Турция почивка

Не забравяйте и да посетите и да си направите почивка в Бодрум. Бодрум е фантастичен град. Неговите калдъръмени улички са облицовани с традиционни варосани къщи и малки кафенета. Градът има впечатляващ замък, древни руини и амфитеатър, както и модерни ресторанти и нощни клубове. Турция разполага и с красиви природни зони. Кападокия, известна със своите уникални скални образувания и горски пейзажи, е популярна дестинация за приключения и балонски полети. Плажовете на Анталия и Фетхие предлагат топли води и златист пясък, привличайки милиони посетители всяка година.

Кападокия Турция

Турската кухня е една от най-разнообразните и вкусни в света. Кебапчетата, мезетата, баклавата и турско кафе са само част от кулинарните удоволствия, които може да се опитат. Базарите, като този в Истанбул, предлагат възможност за опитване на автентични вкусове и покупка на традиционни продукти.

Турция привлича и туристите си с богат избор от курорти. Места като Алания, Мармарис и Кушадасъ предлагат не само прекрасни плажове, но и богато нощно и дневно развлечение. Луксозните хотели и отличната инфраструктура са важни и ценни, когато стане въпрос за почивка в Турция.

Почивка в Анаталия Турция

Турските традиции и обичаи се отразяват в разнообразие от фестивали и събития. Традиционните танци, музика и фолклор предоставят възможност за вълнуващи преживявания. Не се чудете , а си направете почивка в Турция 2024 г. Следете за евтини почивки до Истанбул за двама и си изберете подходящия хотел в тази вълшебна страна.

Също така можете да разгледате други оферти за екскурзии в Испания,  Италия, Франция, Австрия  и още много в нашия сайт!

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button