Почивка на остров

Всеки човек мечтае или е мечтал да отиде на почивка на остров.

Представете си кристално чисти сини води и златен пясък на плажа. Само мисълта, за това ни кара да се усмихнем.

Можем да ви предложим по-близки дестинации, като напр. някои гръцки острови: Санторини, Корфу, Закинтос, Тасос, Крит или пък ако желаете да отидете по-далеч, защо да не си направите едно пътешествие до Бора Бора, Таити, Хавай или Бахамските острови.

Всички дестинации са толкова неустоими, че където и да отидете няма да съжалявате за нищо.

Загадъчният и исторически обогатен остров Джерба, екзотичният Бали и луксозните Сейшели са само част от удивителните дестинации, предлагани от нашата туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“. В този пътеводител ще ви запознаем с прелестите на всяко от тези уникални места и ще разберем как „Тюркоаз Дриймс“ може да направи вашата почивка незабравима.

екскурзия и почивка на остров

Остров Джерба 

Остров Джерба е перлата на Тунис. Своето богато историческо наследство вплита арабски и берберски елементи, правейки го уникален в световен план. С нашата туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ може да се поглезите с уютна почивка в едно от изисканите курортни комплекси, където морето и пясъка се сливат в перфектна хармония.

Джерба е остров на Тунис в област Меденин, разположен в югоизточната част на залива Габес на Средиземно море. Това е най-големият средиземноморски остров на Африка. Площта му е 514 км². Повърхността на острова е равнинна, с максимална височина 53 m (в южната му част). За източници на вода се използват артезиански кладенци.

Населението е 139 517 души. Има 3 града: Хумт Сук (с около 65 000 жители), Мидун (50 000) и Ажим (24 000). На острова днес живеят главно араби и бербери, а съществувалата много векове голяма еврейска общност практически напълно е преселена във Франция и Израел през втората половина на XX век.

Икономика

Отглеждат се маслини, фурми и смокини. Освен със селско стопанство населението също се занимава с риболов и лов на водни гъби. Силно развит е туризмът – има много хотели, туристически маршрути, плажове.

Островът е свързан с континента от Ел-Кантара на юг-югоизток чрез път върху дига (дълъг 7,5 км, широк 10 м, изграден от римляните през 3 век пр.н.е.), както и на югозапад от Ажим чрез ферибот.

Забележителности

В село Ер-Рияд се намира известната синагога „Ел-Гриба“, която е нареждана сред най-старите оцелели в света. Тя е обект на поклонение на евреи от целия свят, което е довело до развитие на туризма с посетители и от други развити страни.

Интересна е крепостта Гази Мустафа в гр. Хумт Сук. На острова има също полуразрушени и запазени древни и по-нови обекти на оригиналната местна архитектура от различни епохи – укрепления, сгради, джамии, мавзолеи, гробища и пр.

Климат 

Климатът в Джерба е средиземноморски, който се характеризира с меки и влажни зими, както и с горещи и сухи лета. Ето някои основни черти на климата в този регион:

  • Лета (юни – септември): Летата в Джерба са горещи и сухи. Средните температури през този период се вдигат обикновено над 30 градуса Целзий (86°F) и могат да достигнат 40 градуса Целзий (104°F) и повече. Морските брези обаче допринасят за охлаждане на атмосферата в близост до брега.
  • Зими (декември – февруари): Зимите са меки и влажни. Температурите рядко падат под 10 градуса Целзий (50°F), а средните температури се поддържат около 15-20 градуса Целзий (59-68°F). Въпреки че е възможно да има леки дъждове, зимите са обикновено по-сухи от летните месеци.
  • Пролет и есен (март – май и октомври – ноември): Тези сезони са периоди с по-умерени температури и по-стабилно време. Пролетта и есента са подходящи за посещение, когато климатът е приятен, а температурите са по-разнообразни.

Със своя мек климат и близост до Средиземно море, Джерба привлича посетители през цялата година, особено тези, които търсят слънце и морски удоволствия.

С нашата туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ ще преживеете не само почивка, а истинско приключение в магията на остров Джерба. Независимо дали търсите исторически забележителности, богати природни пейзажи или спокойствие на изолирани плажове, нашата туристическа агенция ще ви насочи към най-доброто от острова. Белият фин пясък и кристално чистите води правят плажовете на Джерба идеални за релакс и наслаждаване на слънцето. 

Нашата агенция за почивки „Тюркоаз Дриймс“ ви предоставя възможността да изберете от разнообразие от курортни комплекси, които предлагат лукс и комфорт.

Бали

Бали е тропически остров, разположен на 8 градуса южно от екватора, в сърцето на Индонезийския архипелаг – най-големия на планетата, състоящ се от около 17 500 острова. Бали е част от Зондските острови и по-точно от подгрупата Малки Зондски острови. Образува верига заедно с остров Ява на запад и Ломбок на изток. Южните му брегове се мият от Индийския океан, а северните му – от тихоокеанското море Бали.

Бали се нарича и индонезийската провинция, образувана от остров Бали и няколко по-малки острова (Нуса Пенида, Нуса Лембонган, Нуса Ченинган и други). Столица на провинция Бали е Денпасар – вторият по големина град в Източна Индонезия след Макасар. Бали е единствената провинция в Индонезия с индуистко мнозинство, 83.5% от населението ѝ изповядва Балийски индуизъм.

Бали е част от кораловия триъгълник, зоната с най-голямо биологично разнообразие от морски видове, особено риби и костенурки. Само в тази зона могат да бъдат открити над 500 вида рифови корали.

Заради богатата си история, култура и изкуства – танци, скулптура и живопис, красивите плажове, природа и тропическия климат, Бали е смятан за едно от най-красивите места в света.С десетките си хиляди храмове и пагоди Бали е известен още като „Острова на хилядата храма“.

Климат

Климатът е тропически, с висока влажност. От ноември до март има мусонни дъждове, идващи от северозапад. Централната планинска верига води до много неравномерно разпределение на валежите на острова. Около 2000 мм валежи падат в южната му част. В планините те се увеличават до 3000 мм, докато северният бряг на Бали, който е в дъждовната сянка, получава само около 1000 мм валежи.

Средната годишна температура е 24 – 34 °C на морско равнище, в сухия сезон от май до октомври средно 10 – 20 °C в планините и 29 – 34 °C в крайбрежните райони.

Забележителности

Музеят Бали 

Музеят е един от най-добрите в Индонезия и има невероятна колекция от релефни цветни маски, кукли, керамика и платове, с които са известни балинезийските художници. Построен е през 1910 г. от холандците, но през 1917 г. е разрушен от земетресение. 

Дворецът Пемекутан (Pemecutan Palacе)
Дворецът Пемекутан е построен през ХVІ век и показва традиционната балинезийска архитектура. В него има и крило, в което все още живее благородническа фамилия от Денпасар. Намира се в близост до пазара Кумбасари (Kumbasari) в Денпасар.

Дворецън Сатрия (Satria Palace)
Този дворец се намира на 2 км от двореца Пемекутан. Ремонтиран е пред 1930 г. В двореца има голяма сцена, на която балинезийските танцьори пресъздават традиционен танц с кинжали, използвани през 1906 г. при войната срешу холандската колониална армия. На всеки 210 дни спрямо балинезийския календар в кралския храм се провежда специална танцова церемония. В близост до двореца е известният пазар за животни Сатрия (Pasar Satria).

Почивката в Бали с туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ е вратата към неповторимото пътешествие на вашите мечти. Туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ ви предоставя възможността да изживеете Бали в най-пълното му измерение. С луксозни курорти и персонализирани пакети почивка, агенцията гарантира, че всеки момент от вашето пътешествие е запомнящ се.

От посещение на рибарски селища до плуване в басейни с водопади -нашата туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ предлага разнообразие от екскурзии, които ви отвеждат дълбоко в духа на Бали. С грижа за детайлите, ние съчетаваме традиционното и съвременното за уникално туристическо изживяване.

Сейшели

Република Сейшели е островна държава, разположена на 155 острова в Индийския океан, отстояща на около 1500 km източно от африканския остров Мадагаскар. Относително близо до Сейшелските острови са и островите: Мавриций и Реюнион – на юг, Мейота и Коморските острови – на югозапад и Сувадивската група на Малдивските острови – на североизток.

Наречени са на името на Жан Моро дьо Сешел, финансов министър при управлението на Луи XV.

Сейшели имат най-малкото население от суверенните страни в Африка. Столица и най-голям град на Сейшелите е Виктория.

Климат

Климатът е субекваториален, морски. Средните месечни температури са 26 – 28°С, а годишната сума на валежите е до 4000 mm, с максимум през лятото.

Най-дъждовните месеци са декември и януари, а най-сухите са юни и юли. Стават и силни урагани, но не така често както на островите Реюнион и Мавриций

Забележителности

Виктория е столицата на Република Сейшели. Намира се в североизточната част на остров Мае, който понякога е наричан и Махе. Той е главният остров на архипелага. Населението на Виктория е от около 25 000 жители, което се равнява на една трета от общото население на Сейшелските острови. Това е единственият град на островите и е най-малката столица в света.

Остров Махе, най-големият остров от Сейшелския архипелаг, Република Сейшели, в западната част на Индийския океан. Островът е широк 4 мили (6 км) и дълъг 16 мили (26 км). Има гранитен произход и е планински; най-високият връх е Morne Seychellois, който се издига на 2 969 фута (905 м) и е част от едноименния национален парк.

Катедралата “Непорочното зачатие” е една от най-интересните културни и архитектурни забележителности тук. Намира се в столицата Виктория и е построена в страхотен готически стил.

Сейшелските острови, разположени в кристално чистите води на Индийския океан, представляват един от най-изисканите туристически райони в света. През 2024 г., туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ ви предлага уникалната възможност да откриете този рай и да създадете невероятни спомени от почивката си на Сейшелските острови.

Прекарвайки почивката си в Сейшелите през 2024 г., ще се насладите на перфектното съчетание от екзотика и релакс. С „Тюркоаз Дриймс“ всяко пътуване е уникално и персонализирано. Специалистите на агенцията ни внимателно съчетават вашите предпочитания и интереси, за да ви предоставят несравнимо изживяване в рая на Сейшелите.

Сейшелите през 2024 г. са повод за разкош и романтика, а туристическа агенция „Тюркоаз Дриймс“ е вашето пътеводителство в този рай. Резервирайте своята почивка на Сейшелите сега и се подгответе да се потопите в лукса, екзотиката и неповторимата красота на този архипелаг.

Контакти
Социални медии:
Copyright 2017 – 2024 © Всички права запазени.
Този уебсайт използва бисквитки.
Close
Call Now Button